Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχω φτιάξει ένα φαρμακείο στο οποίο έχω τα βασικά για τις πρώτες βοήθειες. Το κουβαλάω παντού μαζί μου, στα παιχνίδια αεροσφαίρισης, στις πεζοπορίες· έχει αντικαταστήσει ακόμα και το φαρμακείο στο αμάξι, καθώς είναι πιο πλήρες. Τώρα που έχει πιάσει ζέστη το βγάζω όταν αφήνω το αμάξι στον ήλιο, για να μη χαλάσουν τα περιεχόμενα.
Η θήκη είναι μια απλή θήκη molle medic σε χακί και συγκεκριμένα το κινέζικο αντίγραφο, αλλά κάνει τη δουλειά της μια χαρά και είναι μερικώς αδιάβροχη (water repellent). Τα molle βολεύουν στην πρόσδεση στα σακίδιά μου ή ακόμα και στη ζώνη της μέσης. Στο κάτω μέρος έχει τρύπα για να φεύγει το νερό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βραχεί εσωτερικά και έχω συρθεί στη λάσπη με τη θήκη πάνω μου.
Όλα είναι μέσα, κάποια είναι πίσω και δεν φαίνονται. Η θήκη έχει και άλλο χώρο παρόλο που δείχνει γεμάτη.
Τα περιεχόμενα του είναι τα εξής:
1.σπρέι για εγκαύματα
2.50ml οινόπνευμα (το μπουκαλάκια τα βρίσκετε σε όλα τα φαρμακεία, πωλούνται κενά)
3.μπατονέτες
4.2 πακέτα χαρτομάντηλα
5.2 διαστημικές κουβέρτες
6.ψαλίδι medic
7.αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια
8.3-5 ζευγάρια ιατρικά γάντια μιας χρήσης
9.λευκοπλάστ
10.2 ελαστικοί επίδεσμοι 10cmx5m
11.1 επίδεσμος μικρός
12.κιτ τσέπης για τσίμπημα φιδιών
13.προφυλακτικά
14.ταμπόν
15.σπρέι για τσίμπημα εντόμων
16.χανζαπλάστ σε σπρέι
17.πανάκια αλκοόλης
18.1 ταμπλέτα depon χάπια (10), ίσως καλύτερα να αντικάτασταθούν με ασπιρίνες. Πάντα να έχετε χάπια και όχι αναβράζοντα, καθώς είναι πιο δύσκολο να βρεθεί ποτήρι κτλ.
19.μάσκα στόματος για τεχνητή αναπνοή
Θέλω επίσης να προσθέσω ένα μικρό κιτ για ράμματα με κλωστή, νυστέρι (οι μύτες πωλούνται χωριστά και γλυτώνω χώρο) και βελόνες. Ίσως κάποια φάρμακα ακόμα, αντιβιωτικά μακράς διάρκειας και ένα κιτ για άτομα με αλλεργίες. Τέλος ένα επίδεσμο τύπου tourniquet, 2-3 στρατιωτικές γάζες προδιαγραφών ΝΑΤΟ και ένα μικρό φακό, σαν αυτό που έχουν οι γιατροί. Για όσους τους ξενίζει η παρουσία ταμπόν και προφυλακτικών να πω ότι έχουν χρήση στις πρώτες βοήθειες, καθώς και σε έκτακτη ανάγκη για επιβίωση στο ύπαιθρο.
Όσα αναλώσιμα υπάρχουν στο κουτί πρέπει να ελέγχονται τακτικά, τουλάχιστον 1 φορά το εξάμηνο και να αλλάζονται. Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε κάποιες βασικές τεχνικές πρώτων βοηθειών. Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει συχνά δωρεάν σεμινάρια, πέρα από τα μαθήματα διάρκειας 2 ετών για τους εθελοντές του. Επίσης υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά βίντεο στο youtube, προτείνω να δείτε για τεχνητή αναπνοή και δαγκώματα φιδιών, ενώ το πλήρες εγχειρίδιο του Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται εύκολα σε pdf (στα αγγλικά).
Περιμένω σκέψεις από άτομα που ξέρουν καλύτερα από πρώτες βοήθειες για το τι χρειάζεται ακόμα να προσθέσω ή να βγάλω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου