Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Προσέχουμε για να έχουμε.


Η δραστηριότητα της αεροσφαίρησης είναι άρρηκτα δεμένη με το ύπαιθρο, είτε παίζουμε σε χωράφια, είτε σε εγκατελλειμένα κτίρια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί με το τι αφήνουμε πίσω, αφού φύγουμε από πεδίο. 

Ένα σκουπίδι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε να αφήσουμε είναι τα bbs μας. Για αυτό το λόγο καλό είναι να χρησιμοποιούμε βιοδιασπώμενα bbs. Είναι λίγο ακριβότερα από τα κανονικά, αλλά αξίζουν τα λεφτά τους.

Τα υπόλοιπα σκουπίδια μας είναι εύκολο να τα μαζέψουμε, αρκεί να έχουμε το νου μας. Προσωπικά έχω μια σακούλα σούπερ μάρκετ για τα σκουπίδια μου, σε οποιαδήποτε ασχολία μου στο ύπαιθρο (αεροσφαίριση, πεζοπορία, κατασκήνωση κτλ). Τα σκουπίδια είναι συνήθως οι συσκευασίες από μπισκότα, κουτάκια αλουμινίου κ.α., ανακυκλώσιμα που δεν μυρίζουν και είναι εύκολο να τα κρατήσω μαζεμένα σε ένα μέρος.

Ένα άλλο είδος καταστροφής μπορεί να προκληθεί από φωτιά, ειδικά τους καλοκαρινούς μήνες ή ξερές ημέρες. Έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν ανάβουμε φωτιά ή χρησιμοποιούμε καπνογόνα. Αν τύχει και πέσει καπνογόνο σε ξερά χόρτα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το σβήσουμε ακόμα και αν τρέχει το παιχνίδι. Επίσης οι φωτιές μπορούν να ελεγθούν ανάβοντές τες μέσα σε πέτρινο δακτύλιο ή γούβα και μακριά από ξερά χόρτα. Δεν είναι καθόλου εύκολο για μια φωτιά να βγει εκτός ελέγχου.

Σε μεγάλες ομάδες-κοινότητες βολεύει να υπάρχουν κοινόχρηστοι κάδοι σκουπιδιών. Επίσης καλό είναι οι υπεύθυνοι για το μάζεμα/πέταγμα των σκουπιδιών να δουλεύουν σε κυκλικό πρόγραμμα, ώστε να είναι κάποια στιγμή ευθύνη καθένα η καθαριότητα του πεδίου. Προφανώς δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί επειδή δεν είναι η σειρά μας. 

Να είμαστε προσεκτικοί και να σεβόμαστε τις περιοχές που παίζουμε. Όπως είναι και το μότο των περιπατητών "Να πάρουμε μόνο αναμνήσεις, να αφήσουμε μόνο τα χνάρια μας, να σκοτώσουμε μόνο χρόνο". Καλά μας παιχνίδια!




Δεν υπάρχουν σχόλια: