Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η λατρεία των 40mm.

Αρκετοί από εμάς έχουμε λατρεία στις οπλοβομβίδες των 40mm, ασχέτως αν στην αεροσφαίριση είναι πιο πολύ για το φαίνεσθαι. Μερικές ενδιαφέροντες φωτογραφίες ακολουθούν...



Η S&S Precision φτιάχνει εδώ και αρκετό καιρό θήκη για το Μ320 της Η&Κ. Η θήκη μπορεί να μπει στο μηρό ή ψηλά στην εξάρτηση ή ακόμα και σε ένα σακίδιο. Είναι αρκετά απλή στην κατασκευή και μπορεί να φτιαχτεί με μερικά φύλλα Kydex και μεράκι.



Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ είναι το εμπόριο των ναρκωτικών από την Κεντρική και Λατινική Αμερική. Η πίεση από τα καρτέλ είναι μάλιστα τόσο μεγάλη που σε πρόσφατη κατάσχεση οι αρχές των ΗΠΑ βρήκαν πολλές οπλοβομβίδες και εκτοξευτές στα χέρια των καρτέλ. Οι οπλοβομβίδες ήταν μάλιστα νόμιμης παραγωγής, αλλά κλεμμένες από διάφορους στρατούς ανά την υφήλιο.
Ακόμα ένα κατασχεμένο όπλο. Ο συγκεκριμένος εκτοξευτής είναι χειροποίητος από τους οπλουργούς του καρτέλ(!).



Καθώς οι οπλοβομβίδες των 40mm είναι αρκετά μεγάλες, έχουν ένα πρόβλημα στην αποθήκευση επάνω στην εξάρτυση. Το πρόβλημα καλείται να λύσει η θήκη της DefenseShield, με το όνομα MAG-D (Molle Adaptable Grenade Dispenser).Η αποθήκευση τους είναι όπως σε έναν τυπικό γεμιστήρα πιστολιού, κατακόρυφα. Κάθε θήκη παίρνει 5 οπλοβομβίδες και μπορεί να πλυθεί αρκετά εύκολα, καθώς και να γεμίσει ή ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε αυτή. Περισσότερα και στο βίντεο της παρουσίασης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: