Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

MADBULL RESET RIPR

Έκδοση AEG

Ένα από τα προβλήματα των αληθινών χρηστών/στρατιωτών και των παικτών αεροσφαίρισης είναι η χρήση μπαταριών για τα όπλα τους. Την απάντηση την έχει δώσει η Reset, μια αμερικάνικη εταιρία κατασκευής μπαταριών και άλλων βιομηχανικών προϊόντων, εδώ και 2 χρόνια με την παρουσίαση του συστήματος RIPR (Rifle Integrated Power Rail). Εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφορεί και το αντίστοιχο σύστημα αεροσφαίρισης από την MADBULL σε δύο εκδόσεις, για AEG και GBBR.



Η ιδέα πίσω από το RIPR είναι απλή. Η χρήση μιας και μόνο μπαταρίας για τη λειτουργία όλων των συσκευών του όπλου (φακός, διόπτρα, laser, nightvision κ.α.). Το σύστημα είναι αρκετά έξυπνο και εύχρηστο. Αποτελείται από τη θήκη της μπαταρίας, που θυμίζει το ReadiMag. Η μπαταρία είναι δύο τύπων. Υψηλής χωρητικότητας ή κουτί που δέχεται μπαταρίες ΑΑ, που είναι οι πιο διαδεδομένες στην αγορά. Όταν η μπαταρία αρχίζει και αδειάζει, ο χρήστης την αλλάζει τόσο γρήγορα όσο αλλάζει και ένα γεμιστήρα. Στο επάνω μέρος του συστήματος υπάρχει ράγα 20mm (std-1913 picattiny), όπου έχει και τις υποδοχές για την προσαρμογή των συσκευών. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο ώστε όταν είναι πάνω στο AR15 να μην μεταβάλλει το κέντρο βάρους του όπλου. Δεν γνωρίζω αν για την έκδοση της αεροσφαίρισης μπορούν όλες οι συσκευές να φορτίζουν από την μπαταρία ή αν η μπαταρία είναι μόνο για το AEG.



H μπαταρία έχει το μέγεθος κανονικού γεμιστήρα Μ4. Το σύστημα για τα GBBR χρησιμεύει μόνο σαν ReadiMag. Η εταιρία (MADBULL) προτείνει να μην χρησιμοποιείται τo RIPR σε συνθήκες βροχής ή υγρασίας για αποφυγή βραχυκυκλώματος.
Κουτί μπαταρίας

Έκδοση GBBR


Οι τιμές κυμαίνονται για την έκδοση aeg 155$, gbbr 125$ και ανταλλακτικά κουτιά μπαταρίας 35$.

MADBULL RESET RIPR AEG

Reset Inc.

Reset RIPR
Παρουσίαση στο DefenceReview

Παρουσίαση στο Tactical-Life

Δεν υπάρχουν σχόλια: