Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Επιβίωση (μέρος Β').


Γειά σας και πάλι. Συγγνώμη για την αργοπορημένη δημοσίευση, αλλά οι διακοπές του Πάσχα και ένα μικρό θέμα υγείας με έβγαλαν από το καθημερινό μου πρόγραμμα. Σήμερα θα γράψω μια μικρή αξιολόγηση στο νέο μου φτυάρι. Όπως θα είδατε σε παλαιότερη δημοσίευση , το φτυάρι 5 σε 1 είναι αρκετά μικρό και δεν βολεύει για την χρήση που το θέλω.

Το φτυάρι είναι του στρατού των Η.Π.Α. (από όσο ξέρω). Δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες, όπως αν έχει συγκεκριμένο όνομα ή κωδικό. Το έχω δει σε φωτογραφίες με Αμερικανούς στρατιώτες και στο ebay το έψαξα με το όνομα "military folding swovel" και μου το έβγαλε. Δεν γνωρίζω αν χρησιμοποιείται και από άλλους στρατούς, αν και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν αντίστοιχα.

Το πήρα από ένα μαγαζί με στρατιωτικά είδη και είναι χρησιμοποιημένο (έτος κατασκευής 1987), αλλά σε σχετικά καλή κατάσταση. Κόστισε 17€, πιο φθηνά από τη μέση τιμή αγοράς από το ebay. Βέβαια από εκεί μπορεί να βρεθεί πιο καινούριο. Η κατάσταση του φτυαριού είναι πολύ καλύτερη από την κατάσταση της θήκης.

Όπως βλέπετε η τρύπα έχει περίπου βάθος 30cm.

Δοκίμασα το φτυάρι για να ανοίξω μια μικρή τρύπα, όπως είχα κάνει και με το άλλο. Μέσα σε λιγότερο από 1' είχα ανοίξει μια ιδίου μεγέθους και η λαβή του ήταν πολύ πιο εύχρηστη. Σίγουρα το προτιμώ από το σετ των 5 σε 1 και όπως είχα πει στην προηγούμενη ανάρτηση, είναι προτιμότερο να πάρει ο καθένας ξεχωριστά τα εργαλεία. Επόμενη αγορά θα είναι ένα τσεκούρι-σκερπάνι, ένα αναδιπλώμενο πριόνι και μια νέα θήκη για το φτυάρι. Το συνιστώ και του δίνω 10/10 απο συνδυασμό απόδοσης, τιμής, ποιότητας κατασκευής.

Η επιφάνεια του στρατιωρικού φτυαριού είναι υπερδιπλάσια από το άλλο.

Η πλαστική θήκη έχει σχιστεί στις γωνίες και θέλει άλλαγμα σύντομα. Προς το παρόν κρατάει, αλλά δεν θα αντέξει σε σκληρή χρήση όπως κοπάνημα σε βράχια ή δέντρα.

H πλαστική θήκη έχει βάση malice και μπορεί να μπει σε εξάρτηση molle του σακιδίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: