Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Airsoft και καλοκαίρι. (Μέρος Α')




Τώρα που μπαίνει καλοκαίρι πρέπει να αλλάξουμε τον εξοπλισμό μας σε καλοκαιρινό. 

Πρώτον από όλα τα ρούχα μας πρέπει να είναι πιο ελαφριά. Μια φανέλα μόνο κάτω από το χιτώνιο είναι ότι πρέπει. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας και μια εφεδρική για να αλλάξουμε μετά το παιχνίδι. Αν πιάσει αέρας και κάποιος μείνει ιδρωμένος αυξάνει τις πιθανότητες να κρυώσει. Προσωπικά φοράω το χιτώνιο, καθώς παίζω συνήθως σε δασική έκταση με βράχια και χαμηλή βλάστηση. Εκτός παιχνιδιού έχω τα μανίκια σηκωμένα, ενώ όταν παίζω τα κατεβάζω για να μπορώ να σέρνομαι χωρίς προβλήματα. Κάποιοι παίκτες μπορεί να μην αντέχουν τη ζέστη με το χιτώνιο και φοράνε μόνο καλοκαιρινές μπλούζες. Είναι καλή ιδέα, αλλά τα χέρια είναι επιρρεπή σε γδαρσίματα από χαμηλή βλάστηση, σύρματα κτλ, καθώς και από εγκαύματα από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Προσωπική πρόταση, να παίζετε έτσι μόνο σε καθαρά πεδία (CQB, κτίρια κτλ).



Καλό είναι να έχετε μαζί σας αντηλιακό και ίσως κρέμα για τα χείλια (πχ liposan), ειδικά αν θα παίξετε από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Όσο αστείο μπορεί να ακούγεται, δεν είναι. Ακόμα και οι στρατιώτες που είναι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν τα χρησιμοποιούν . Αν δεν θέλετε να μαυρίσετε, αντηλιακό υψηλής προστασίας (40+) είναι προτιμότερο. Πρόσωπο, σβέρκος και χέρια (αν τα έχετε ακάλυπτα) είναι τα σημεία που πρέπει να προστατέψετε.

Μια σημαντική ποσότητα νερού είναι απαραίτητη, ειδικά τις ημέρες που έχει ζέστη. Προτεινόμενη ημερήσια (24 ώρες) ποσότητα στον Καναδά είναι 2lt και στις ΗΠΑ 3,78lt. Εγώ πηγαίνω συνήθως με 3lt στην εξάρτηση και ακόμα 1,5lt στην ασφαλή ζώνη για λοιπές χρήσεις, όπως παρασκευή καφέ κτλ. Ακόμα και την πιο ζεστή ημέρα δεν έχω καταναλώσει πάνω από 2-2,5lt. Αν κάνει ζέστη και είμαστε κουρασμένοι και διψασμένοι δεν πίνουμε μέχρι να χορτάσουμε, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Είναι προτιμότερο να πίνουμε πολλές μικρές γουλιές σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρά να πιούμε αμέσως όλο το νερό. Η πόση μεγάλης ποσότητας νερού μια ζεστή ημέρα μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ανακοπή, ακόμα και για γυμνασμένα άτομα ή άτομα χωρίς ιστορικό υγείας.

Η χρήση καπέλων επιβάλλεται. Υπάρχουν πολλά είδη και καθένας μπορεί να διαλέξει ότι τον βολεύει. Ακόμα και ένα κράνος ή μια καφίγια, το "παλαιστινιακό μαντήλι", προστατεύουν από την ηλίαση. Στην περίπτωση του κράνους πιστεύω ότι είναι καλό να βγαίνει που και που για να δροσιστεί το κεφάλι.

Τέλος πρέπει να έχετε μαζί σας απωθητικό εντόμων, αλοιφές για τσιμπήματα εντόμων και φιδιών, ειδικά οι παίκτες που παίζουν σε αντίστοιχες περιοχές.



Αυτά είχα για σήμερα. Ελπίζω να σας βοηθήσουν στον καλοκαιρινό αγώνα. Καλά και ασφαλή παιχνίδια! Rot Fuchs over and out!

Δεν υπάρχουν σχόλια: